<
pridané
20.12.2014 o 00:47

prečítané 4719x

Medová roláda

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Výborný a trvanlivý zákusok nielen na Vianoce. Môže stáť aj dlhšiu dobu.

Suroviny:

  • 600 g múky Promix UNI
  • 250 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 3 vajcia
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 1/2 polievkovej lyžice mletej škorice
  • 1/2 polievkovej lyžice sódy bikarbóny
  • 1 bal. vanil. cukru
  • 1 káv. lyžička perníkového korenia
  • slivkový lekvár (veľké 600 g balenie)
  • posekané orechy, hrozienka, sušené ovocie podľa chuti

Postup:

Všetky prísady vymiesime na cesto, ktoré necháme min. 2 hodiny postáť. Potom cesto rozdelíme na 4 diely, každý diel vyvaľkáme na hrúbku 2 mm. Každý diel potrieme slivkovým lekvárom, posypeme nahrubo posekanými orechami, hrozienkami, môžeme dať aj lieskové orechy, alebo mandle, príp. sušené ovocie podľa vlastnej chuti.
Rolády zvinieme, všetky štyri dáme na plech, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Po upečení dáme vychladnúť a vložíme každú do mikroténového sáčka aby odstála a zmäkla. Režeme ju na druhý deň, chutí výborne a dlho vydrží.

Pridal(a):
snov
Bezlepkové Recepty Kde sa najete