<
pridané
19.12.2014 o 23:33

prečítané 6897x

Linecké srdiečka

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Jemné, chuťovo vynikajúce linecké pečivo. Ak ho necháte dobre vychladnúť na plechu, nepoláme sa a nebude sa ani mrviť.

Suroviny:

  • 375 g bezlepkovej múky Promix UNI
  • 250 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 1 celé vajce
  • 1/2 bal. vanil. cukru

Postup:

Preosejeme múku a práškový cukor, pridáme vanil. cukor a vajce a nakoniec posekané maslo. Rýchlo spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na min. 2 hodiny. Cesto vaľkáme po častiach na hrúbku 4 mm, zvyšok cesta vždy odložíme do chladu, aby sa pri pečení neroztieklo. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Na polovici srdiečok vykrojíme aj stred. Pečieme pri 170°C cca 10 minút. Necháme ich priamo na plechu úplne vychladnúť a až potom ich opatrne preložíme na tanier a naplníme džemom podľa vlastného výberu.

Pridal(a):
snov
Bezlepkové Recepty Kde sa najete