<
pridané
19.12.2014 o 10:22

prečítané 7292x

Bielkový suchár

Čas prípravy
Viac ako 2 Hod 30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

keď vám zostanú bielka.... veľmi dobrý vianočný recept

Suroviny:

  • 4 bielka
  • 140 g prášk. cukru
  • 100 g Promix UNI
  • 20g muky Jizerka
  • 20 g ryžovej muky
  • štipka prášku do pečiva
  • 100 g orechov

Postup:

Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a po lyžickách pridávame cukor zmiešaný s preosiatou múkou a štipkou prásku do pečiva.Nakoniec pridáme orechy - nemusia byť posekané na drobno. Vyliať do formy na srnčí chrbát alebo chlebovej /vymastenej a vysypanej mukou/ a dať piecť pri 180C cca 20-30 min. Vyklopiť z formy a zabaliť do utierky, nechať stát do druhého dňa. Na druhý deň nakrájať na tenučké plátky a porozkladať na plechy a dať sušiť pri 50C na 15 min /sušila som to 2x/
Sú veľmi chutné a ani sa nelámu.

Pridal(a):
natasaf
Bezlepkové Recepty Kde sa najete