- pridané
- 24.10.2007 o 22:11
prečítané 1758x
Zemiakový závin s orechami, prípadne makom
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina 30 Min
- Náročnosť
- priemerná
Suroviny:
- 100 g ryžovej múky 100 g promix PK (prípadne môžete nahradiť Schär C) 200 g zemiakov /uvarené, prelisované) 80 g tuku (Hera, Palmarin,…) 90 g cukru (môže byť aj citr. kôra) 1 vajce soľ 1/2 bal. kypr. prášku Plnka: 100 g orechov, alebo 150 g maku 80 g cukru škorica, citr. kôra, hor. voda. Voda aj nemusí byť.
Postup:
Do múky pridáme preosiaty cukor, kypriaci prášok, soľ, uvarené prelisované zemiaky, tuk alebo masť a vajce. Všetko spolu zamiesime, potom rozvaľkáme na obdĺžnik hrubí 5 mm, natrieme vrstvou plnky, zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme vodou, alebo mliekom a veľmi pomaly upečieme. Hotový posypeme vanilkovým cukrom a vychladnutý pokrájame. Najlepšie je cesto rozvaľkať na potravinovej fólii a za pomoci nej si závin zvinieme.