<
pridané
24.10.2007 o 22:11

prečítané 1758x

Zemiakový závin s orechami, prípadne makom

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • 100 g ryžovej múky 100 g promix PK (prípadne môžete nahradiť Schär C) 200 g zemiakov /uvarené, prelisované) 80 g tuku (Hera, Palmarin,…) 90 g cukru (môže byť aj citr. kôra) 1 vajce soľ 1/2 bal. kypr. prášku Plnka: 100 g orechov, alebo 150 g maku 80 g cukru škorica, citr. kôra, hor. voda. Voda aj nemusí byť.

Postup:

Do múky pridáme preosiaty cukor, kypriaci prášok, soľ, uvarené prelisované zemiaky, tuk alebo masť a vajce. Všetko spolu zamiesime, potom rozvaľkáme na obdĺžnik hrubí 5 mm, natrieme vrstvou plnky, zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme vodou, alebo mliekom a veľmi pomaly upečieme. Hotový posypeme vanilkovým cukrom a vychladnutý pokrájame. Najlepšie je cesto rozvaľkať na potravinovej fólii a za pomoci nej si závin zvinieme.

Pridal(a):
Silvia_deti
Bezlepkové Recepty Kde sa najete