<
pridané
13.11.2007 o 20:24

prečítané 2309x

Želatínová torta

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 120g práškového cukru
  • 60g zemiakovej múčky
  • pol kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 balíčky čeveného tortového želé
  • 2 konzervy mandarínok
  • ríbezľový lekvár/malinový alebo nejaký pikantný/
  • Plnka:
  • 50g masla
  • 100g práškového cukru
  • 3 dl mlieka
  • 1 Zlatý klas
  • šľahačka v prášku na ozdobu

Postup:

Pripravíme si klasické piškótové cesto.Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme upiecť asi na 180 stupňov.
necháme vychladnúť.Potom cesto rozkrojíme napoly a naplníme.Plnku si pripravíme tak, že uvaríme puding, necháme vychladnúť.Vymiešame si maslo s cukrom a primiešame puding a nakoniec naplníme tortu.Vrch torty natrieme lekvárom a poukladáme mandarínky.Tortu zavrieme do tortovej formy.Uvaríme želatínu podľa návodu na obale a zalejeme tortu.Necháme stuhnúť a potom môžme ozdobiť šľahačkou.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete