<
pridané
15.10.2007 o 07:34

prečítané 1832x

Zapečené jablká

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  •  jablká,
  •  vlašské orechy,
  •  trošku masla,
  •  šťavu z pomarančov,
  •  akýkoľvek lekvár (najčastejšie používam ríbezľový),
  •  škorica,
  •  vanilkový cukor.

Postup:

Umyté jablká ošúpeme, rozdelíme na polky a vyberieme jadrovníky tak, aby sme v jednotlivých polkách urobili väčšie jamky. Do týchto potom dáme pol lyžičky ríbezľového lekváru a lyžičku potlčených vlašských orechov. Na vrch dáme trošku masla a posypeme škoricou a vanilkových cukrom. Jablká poukladáme do jánskej misy a podlejeme pomarančovou šťavou. Pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, nie na silnom ohni. Najlepšie chutia ešte teplé.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete