<
pridané
9.4.2008 o 16:26

prečítané 4823x

Vranovský krémeš

Čas prípravy
1 Hodina 15 Min
Náročnosť
priemerná

aby sa nám čokoláda pri krájaní nelámala nožík namočíme do vrelej vody.

Suroviny:

  • Cesto: 10 bielkov, 300g kryštálového cukru, 300g mletých orechov, 1 lyžica bezlepkovej strúhanky, 3 až 4 lyžice kakaa
  • Krém: 10 žĺtkov, 2 dl mlieka, 100g práškového cukru, 2 lyžice bezlepkovej múky, čokoládová poleva, 1 vanilkový cukor, 250g hery.

Postup:

z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, vmiešame doň strúhanku, kakao, a orechy. Cesto roztrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. z mlieka a žĺtkov a bezlepkovej múky za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a dáme jú vychladnúť. heru s práškovým cukrom a vanilkovím cukrom vymiešame a postupne pridáme do vychladnutej kaše. hotový krém natrieme na vychladnuté cesto. na vrch nalejeme čokoládovú polevu. pokrájame na kocki.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete