<
pridané
24.11.2007 o 20:15

prečítané 2015x

Vianočný tunel

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
náročná

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 6 lyžíc bezlepkovej múky
  • Plnka1:
  • 5 dcl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 Zlatý klas
  • 100g práškového cukru
  • 150g masla
  • rumová príchuť
  • Plnka2:
  • 2dcl mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 150g kokosovej múčky

Postup:

Vajcia s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame preosiatu múku.Do polovice cesta vmiešame kakao a každú časť zvlášť upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie.Po vychladnutí stiahneme.Do formy srnčí chrbát.Do formy srnčí chrbát uložíme tak, aby pretŕčal o šírku formy.Na trimee ho plnkou1 a prikryjeme bledým plátom.Natriem kokosovou plnkou, oba pláty uzavrieme a formu zaťaźíme.Po stuhnutí tunel vyklopíme a môžme poliať rozpustenou čokoládou.
Plnka1:
Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu.Do vychladnutej pridsáme vyšľahané maslo s cukrom.
Plnka2:
Kokosovú múčku sparíme vriacim mliekom a zmiešame s cukrom.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete