<
pridané
17.11.2007 o 22:16

prečítané 1720x

Valentínska torta

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200g práškového cukru
  • 100g Promix UNi
  • 2 lyžice kakaa
  • pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 200g čerešní alebo jahody
  • 1 tortové želé/Dr.Oetker/
  • 100ml vody
  • 1 šľahačka v prášku
  • 100ml mlieka
  • 1 lyžička kakaa
  • 2 lyžice práškového cukru

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, kakao a kypr.prášok a sneh a všetko spolu vymiešame.Dáme na plech vyložený papierom na pečenie veľosti asi 30krát 40cm.Upečieme.Vykôstkované čerešne alebo roztlačené jahody dáme rozvariť na miernom ohni a potom pridáme vodu, v ktorej rozmiešame tortové želé a cukor.Uvaríme a necháme vychladnúť.Potom to natrieme na jeden korpus, v ktorom sme predtým vykrojili srdiečka, ale ponechali sme ich v korpuse.Šľahačku vyšlaháme len zo 100ml mlieka a potom polovicu dáme do cukrárenského vrecúška a do druhej časti zašlaháme kakao.Na druhú čast natrieme šľahačku striedavo jednu svetlú a jednu tmavú a potom na to dáme korpus so želatínovou plnkou.Nakoniec vypichneme srdiečka nožom a posypeme postrúhanou čokoládou zmiešanú s cukrom.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete