<
pridané
19.10.2007 o 07:05

prečítané 3271x

Tvarohovo-marhuľový koláč

Čas prípravy
5 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Kľudne môžeme použiť aj slivky. Výborné sú aj zamrazené.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 500g Promix-PK,
  • 5PL kukuričného škrobu,
  • 5PL ryžovej múky,
  • 1ČL guarovej gumy,
  • 1PL amarantovej múky,
  • 1bal. sušeného droždia,
  • 3dl vlažného mlieka, 100g masla,
  • 1 vajce, štipka soli,
  • 2PL kryštálového cukru,
  • 1bal. vanilkového cukru
  • Plnka:
  • 1kg marhúľ,
  • 500g jemného tvarohu,
  • 2 vajcia,
  • 2PL kukuričného škrobu,
  • 1PL citrónovej šťavy alebo koncentrátu,
  • 1PL citrónovej kôry,
  • 3PL kryštálového cukru.

Postup:

V mise zmiešame suché suroviny, maslo, napučaný kvások (droždie+2PL vody+1PL cukru) a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Vykysnuté rozťahujeme rukami na maslom vymazaný plech, rozotrieme tvarhovú plnku (zmiešame tvaroh s vajciami, škrobom, šťavou, kôrou a cukrom), obložíme rozpolenými marhuľami a necháme na plechu ešte 15 minút podkysnúť. Pečieme pri 200°C asi 35-45 minút.

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete