<
pridané
3.11.2007 o 15:30

prečítané 3458x

TAJOMSTVO FARY

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
náročná

Suroviny:

  • CESTO: 6 vajec 160 g práškového cukru 160 g mletých orechov (upečieme ešte jedno cesto podľa tohto) PLNKA: 3 pochúťkové smotany 120 g práškového cukru 150 g mletých orechov +2 smotany na šľahanie, čokoláda Malinová šťava

Postup:

Cukor so žĺtkami vymiešame do peny. Pridáme mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do pripraveného cesta a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na MASTNÝ papier a dáme upiecť. Pečieme ako piškótové cesto. Pokiaľ je cesto ešte teplé, nie horúce, stiahneme z neho mastný papier. Upečieme ešte jedno takéto cesto. Plnku urobíme tak, že všetky ingrediencie zamiešame a natrieme na jeden z upečených plátov. Druhým plátom plnku pritlačíme. Vrchný plát pokropíme malinovou šťavou. Koláč dáme odležať do chladu do druhého dňa. Na druhý deň natrieme vrchný plát vyšľahanou šľahačkou a posypeme postrúhanou čokoládou. Nakrájame na rezy.

Pridal(a):
lubinka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete