<
pridané
6.7.2013 o 11:03

prečítané 2132x

Svieža jogurtová torta

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
ľahká

Ovocná torta:)

Suroviny:

  • 1 šľahačková smotana
  • 2 biele smotanové jogurty ( po 150g)
  • 100g kryšt. cukru
  • 20 g želatíny ( 1 sáčok)
  • 1 konzerva ananás
  • 2 konzervy mandarinky
  • 3 vajcia
  • 60 g bezlepkovej múky MIX B
  • Pol balíčka vanilkového cukru
  • 150 g prášk. cukru
  • Trocha prášku do pečiva

Postup:

Príprava:
Na korpus:
3 žĺtky, van. cukor a prášk. cukor vymiešame do peny. Pridáme vyšľahané bielka spolu s múkou a kypr. Práškom a zľahka premiešame. Vylejeme do maslom vysypanej a múkou vymastenej tortovej formy a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 st. Necháme vychladnúť.

Do hrnca nalejeme 100 ml vody, pridáme želatínu a zľahka zahrejeme na sporáku.
Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu. Jogurty zmiešame s cukrom (môžeme pridať aj viacej -podľa chuti) a pridáme šľahačku a rozpustenú želatínu. Premiešame šľahačom.
Potom si pripravíme korpus, na ktorý navrstvíme plnku spolu s ovocím. Necháme stuhnúť aspoň hodiny. Dobrú chuť.

Pridal(a):
lucika079
Bezlepkové Recepty Kde sa najete