<
pridané
3.11.2007 o 15:31

prečítané 2271x

ŠTRÚDĽOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
veľmi ľahká

Chutí ako pravá štrúdľa.

Suroviny:

  • 2 kg očistených jabĺk 3 dcl múky Promix PK + 2 dcl Promix FORTE 5 dcl kryštálového cukru 5 dcl pomletého maku 250 g masla

Postup:

Múku, cukor a mak zmiešame, rozdelíme na tri časti. Poriadne si vymastíme plech. Nasypeme 1/3 suchej zmesi, na to nastrúhame ½ jabĺk, zas 1/3 zmesi, zvyšok jabĺk, a navrch posledná časť zmesi. Na vrch koláča nakrájame tenké plátky masla. Pečieme asi 1 hod pri 150 ˚C. Koláč treba nechať min 4 hod odstáť, aby stuhol a dal sa krájať. Ja som piekla večer, oddychoval cez noc a ráno bol úplne úžasný. Jablká sa môžu posypať škoricou, orechami alebo hrozienkami.

Pridal(a):
lubinka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete