<
pridané
21.9.2007 o 12:02

prečítané 2176x

Slávnostná torta

Čas prípravy
1 Hodina 45 Min
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • na korpus:
  • - 6 vajec
  • - 250 g kryštálového cukru
  • - 200 g mletých orechov alebo mandlí
  • - 1 polievková lyžica solamylu alebo bezlepkovej pečivovej múky
  • - štipka soli
  • krém:
  • - 400 g sladkej smotany
  • - 150 g bielej čokolády
  • - 150 g tvarohu (nie hrudkovitý, ale krémový)
  • - 2 polievkové lyžice práškového cukru

Postup:

Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a potom s tuhým snehom.
Mleté mandle alebo orechy zmiešame so solamylom a zľahka vmiešame do cesta. Formu vymastíme a posypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie, naplníme ju pripraveným cestom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Upečený korpus opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.
Na krém rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu s cukrom a za stáleho miešania pridávame krémový tvaroh. Krém necháme vychladnúť.
Ušľaháme smotanu a pridáme po lyžiciach krém z bielej čokolády.
Korpus pozdĺžne rozdelíme a naplníme tretinou pripraveného krému. Celú tortu nakoniec pokryjeme vrstvou krému.

Pridal(a):
mariatezourova
Bezlepkové Recepty Kde sa najete