<
pridané
18.11.2007 o 13:35

prečítané 1713x

Šľahačková torta

Čas prípravy
1 Hodina 15 Min
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200g práškového cukru
  • 100g zemiakovej múčky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 broskyňový kompót
  • 1 šľahačka v prášku
  • 1 vanilkový pudingy
  • 100 g masla
  • 350ml mlieka
  • 150g práškového cukru

Postup:

Žĺtky vyiešame s práškovým cukrom do peny.Pridáme zemiakovú múćku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Pomaly upečieme.Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu.Dáme tam plnku a pokrájané broskyne a na vrch a boky natrieme šľahačku. Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme puding z 350ml mlieka.Necháme vychladnuť.Potom vymiešame cukor s maslom a pridáme vychladnutý puding.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete