- pridané
- 5.4.2008 o 09:02
prečítané 1728x
SLADKÉ MAKOVIČKY
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- ľahká
Suroviny:
- 140 g UNI múky,25 g tvarohu, 25 g palmarínu, 25 g kryšt.cukor, pol.bal.vanilkový cukor,trocha soli, polovicu žítka, 0,5 dcl vody, na špic noža guarová guma a amarantová múka.10 g /menšia PL/ kvasníc, lyžička cukru, 0,5 dcl vlažného mlieka.
Postup:
Vykysnutý kvások zmiešať s ostatnými surovinami, vodu pridávať postupne!Vypracujem cesto.
Buchtičky pečiem v sklenných miskách!/klasické kompótové, dobre vymastené maslom/. Cesto rozdeliť do 3 misiek, pri plnení používajte mokrú lyžicu, navrch buchtičky urobíme nožíkom krížik, necháme vykysnúť. Pred pečením potrieme vajcom a posypeme makom. Pečieme na 180 stup. cca 25 min.Po upečení hneď vyklopíme z misiek, necháme vychladnúť na rošte a vrch prikryjeme utierkou.
Do \"srnčieho chrbáta\" zdvojnásobíme dávky surovín.
Je to môj prvý pokus, ale chutia výborne./Nemám vyskúšané, aké budú ak ich dám do mrazničky a následne zohrejem v mikrovl./.
Prajem dobrú chuť.