<
pridané
31.1.2013 o 09:11

prečítané 4237x

Sacherova torta

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Veľmi chutná, šťavnatá a úspešná aj u lepkáčov :-)

Suroviny:

  • Korpus:
  • 6 ks vajec,
  • 210 g masla,
  • 210 g práškového cukru,
  • 210 g čokolády (podľa chuti horká, na varenie)
  • 165 g múky Schär Mix C, prípadne Mix B, Promix PK alebo Farine
  • 2 bal. vanilkového cukru,
  • 1/2 bal. prášku do pečiva.
  • Džem na potretie prekrojeného plátu - najlepšie marhuľový.
  • Glazúra:
  • 200 g kryštálového cukru,
  • 125 ml vody,
  • 150 g čokolády.

Postup:

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme vlažnú čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli a dobre vymiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
Formu na tortu vymastíme a vysypeme bezlepkovou strúhankou prípadne kokosom, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na papier na pečenie vrchom nadol, aby sa vyrovnal povrch a ľahšie sa nanášala glazúra. Otočíme a vychladenú tortu jedenkrát prekrojíme a natrieme marhuľovým džemom.
Na glazúru si uvaríme cukor s vodou, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený, ale taký, aby sme ho zniesli na perách. Glazúrou polejeme celú tortu. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou.

Pridal(a):
sykorkas
Bezlepkové Recepty Kde sa najete