<
pridané
19.9.2012 o 22:27

prečítané 2125x

Sacherova torta

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
ľahká

Keďže pečiem rovnaké lepkové aj bezlepkové koláče naraz, mám rada jednoduché recepty. Jedným z našich obľúbených je tento :

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1/2 sáčku kypriaceho prášku
  • soľ

Postup:

Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, pridám štipku soli, 2 lyžice cukru, kakao a žĺtka vymiešané s treťou lyžicou cukru. Potom pridám múku a prášok do pečiva. Poriadne vymiešam a pečiem vo forme. Po upečení a vychladnutí korpus prerežem a natriem džemom.
Sacherovú tortu pečiem v okrúhlej forme a pred podávaním zdobím šľahačkou.
Tirolskú roládu pečiem vo forme na srnčí chrbát a na záver ju polejem čokoládou.


Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: javho

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete