<
pridané
6.12.2014 o 18:42

prečítané 2778x

Sacherova torta

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
priemerná

Po jednom kusku, budete chciet dalsi a dalsi :)

Suroviny:

  • 140g masla (izbova teplota)
  • 110g praskovy cukor
  • 1/2 vanilkovy lusk (zrnka z neho)
  • 6 vajec
  • 130g horka cokolada (odporucam nad 80%)
  • 110g krystalovy cukor
  • 140g hladka ryzova muka
  • 200-400g marhulovy lekvar (rozpustime kusok s vodou)
  • 1CL kypriaci prasok
  • Poleva: 125ml vody+200g pr.cukor+150g cokolada nad 80%.- varime vo vodnom kup.

Postup:

Maslo s praskovym cukrom a vanilkovymi zrnieckami vyslahame na hustu lesklu penu. Postupne pridavame oddelene zltka.
Cokoladu rozpustime vo vodnom kupeli. Nechame ju trosku vychladnut.Potom ju zamiesame do hmoty (maslo-cukor-zltka).
Vyslahame bielka na sneh a pridavame postpne cukor.
Sneh rucne z lahka zamiesame do cokoladovej hmoty. Potom prisypavame preosiatu muku-zlahka premiesavame.

Formu vymastime a vysypene(orechy,kokos)
Cesto vylejeme do formy uhladime, dame piect na 170stupnov, cca 55min podla rury.
Po upeceni nechame korpus vychladnut. Prekrojime, jednu polovicu natrieme lekvarom, kt.si rozvarime s trochou vody. Tortu spojime, lekvarom potrieme vrch aj boky.
Nasledne spravime polevu, ktorou tortu polejeme.

Pridal(a):
KateZeta
Bezlepkové Recepty Kde sa najete