- pridané
- 17.10.2012 o 12:45
prečítané 6938x
Rýchla jabĺčková štrúdla
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- ľahká
Jednoduchý recept na jablkovú štrúdlu
Suroviny:
- CESTO:
- 1 rozpustený a vychladnutý Palmarín (alebo iný vhodný nemliečny tuk)
- 1 celé vajce (do cesta)
- 350 g múky
- 12 PL vlažného rastlinného mlieka
- 1 ČL soli
- 2 PL práškového cukru
- PLNKA:
- očistené nastrúhané jabĺčka (4-6 ks)
- 2 vanilkové cukre
- 1 škoricový cukor
- kryštálový cukor na posypenie jabĺčok
- NA PODSYPANIE:
- bezlepková alebo kukuričná strúhanka, príp. kornflakes
- kornflakes
- NA POTRETIE:
- rozšľahané vajíčko
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dva diely a na jemne pomúčenej podložke vyvaľkáme na tenučko. Posypeme jemne strúhankou alebo kornflakesmi, navrstvíme jabĺčka, posypeme ich škoricovým cukrom, vanilkovým cukrom a cukrom. Znovu posypeme strúhankou alebo kornflakesmi, opatrne zvinieme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a upečieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30-40 minút do zlatista.
Dobrú chuť :-).