<
pridané
17.10.2012 o 12:45

prečítané 6938x

Rýchla jabĺčková štrúdla

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Jednoduchý recept na jablkovú štrúdlu

Suroviny:

  • CESTO:
  • 1 rozpustený a vychladnutý Palmarín (alebo iný vhodný nemliečny tuk)
  • 1 celé vajce (do cesta)
  • 350 g múky
  • 12 PL vlažného rastlinného mlieka
  • 1 ČL soli
  • 2 PL práškového cukru
  • PLNKA:
  • očistené nastrúhané jabĺčka (4-6 ks)
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 škoricový cukor
  • kryštálový cukor na posypenie jabĺčok
  • NA PODSYPANIE:
  • bezlepková alebo kukuričná strúhanka, príp. kornflakes
  • kornflakes
  • NA POTRETIE:
  • rozšľahané vajíčko

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na dva diely a na jemne pomúčenej podložke vyvaľkáme na tenučko. Posypeme jemne strúhankou alebo kornflakesmi, navrstvíme jabĺčka, posypeme ich škoricovým cukrom, vanilkovým cukrom a cukrom. Znovu posypeme strúhankou alebo kornflakesmi, opatrne zvinieme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a upečieme.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 30-40 minút do zlatista.

Dobrú chuť :-).

Pridal(a):
marienkah
Bezlepkové Recepty Kde sa najete