<
pridané
14.4.2011 o 19:45

prečítané 4261x

Ríbezľový koláč so snehom

Čas prípravy
1 Hodina 15 Min
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • CESTO: 120g práškového cukru 120g palmarinu (hera) 200g Promix PK trochu prášku do pečiva 6 žĺtkov ríbezle (najlepšie sú červené) SNEH: 6 bielkov 300-350g kryštálového cukru

Postup:

Práškový cukor vymiešame a palmarinom (herou),primiešame žĺtky a nakoniec múku s práškom do pečiva.Cesto natrieme na vymastený,múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180°. Na vychladené cesto dáme ríbezle. Bielky vyšľaháme a postupne do nich pridávame cukor,potom šľaháme nad parou ešte 15-20minút.Sneh natrieme na koláč a dáme do rúry pri teplote 50° zapiecť.

Pridal(a):
kika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete