<
pridané
8.4.2013 o 11:19

prečítané 2555x

Pudingová torta

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Jednoduchá, rýchla, chutná a veľmi variabilná torta.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 4 vajcia,
  • 150 g cukru,
  • 2 dcl oleja,
  • 120 g múky (Schär Mix C, alebo Mix B, Farine, prípadne Promix PK) a kakao
  • resp. v pôvodnom recepte 4 kakaové pudingové prášky),
  • prášok do pečiva.
  • Plnka: 2 šľahačky,
  • 250 g jemný tvaroh,
  • 2 bal. vanilkového cukru.
  • Na potretie spodného plátu jahodový džem (najlepšie s kúskami jahôd), prípadne iný podľa chuti.

Postup:

Suroviny na cesto vyšľaháme a dáme piecť do vymastenej tortovej formy na 180°C cca 25 minút (vyskúšame špáradlom). Hotový korpus prekrojíme, potrieme džemom a tretinou až polovicou plnky, ktorú získame vyšľahaním šľahačky, vanilky a tvarohu. Zvyšok plnky navrstvíme na vrch torty a po jej bokoch. Vrch jemne poprášime kakaovým práškom, prípadne zvolíme zdobenie podľa vlastnej chuti či fantázie. Na obrázku je použitá čokoládová drvina.

Pridal(a):
sykorkas
Bezlepkové Recepty Kde sa najete