<
pridané
8.8.2015 o 11:56

prečítané 2306x

Pudingoš

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Výborný svieži koláč.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 2,5 šálky Mix C
  • 1 šálka cukor
  • 1 šálka mlieko
  • 1/2 šálky olej
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 4 ks vajcia
  • puding:
  • 1 ks puding čokoládový v prášku
  • 1/2 lmlieko
  • 15 dkg cukor
  • 1 PL kakao
  • smotana:
  • 3 kelímky kyslá smotana
  • 4 ks vanilkový cukor

Postup:

Vajcia (netreba oddeľovať žĺtka od bielok) vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou/strúhankou. Uvaríme si hustý puding, ešte horúci ho lyžicou dávame na neupečené cesto. Takto pripravenú zmes dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 15-20 minút. Kým sa pečie, vymiešame si 3 kyslé smotany s vanilkovým cukrom. Smotanovú "polevu" dávame na ešte horúci koláč. Môžme posypať škoricou. Keď už koláč nie je horúci, vložíme ho dobre vychladiť do chladničky.

Pridal(a):
Andrea Tokárová
Bezlepkové Recepty Kde sa najete