<
pridané
24.10.2007 o 21:45

prečítané 2566x

Piškótový korpus

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • 5vajec 200g kryštálový cukor 150g Promix-PK 100 g ryžovej múky 60g masla 1bal. kypriaci prášok Dr.Oetker 1PL citrónová kôra (Môžeme pridať aj 2PL kakaa alebo orechov.)

Postup:

Vajcia s cukrom ušľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom(múku a kypr. prášok zmiešať najskôr na sucho mimo), rozpustené maslo, kôru, prípadne kakao alebo orechy. Cesto nalejeme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy. Pečieme 30-45 min. pri 180°C. Vychladnuté pozdĺžne prekrojíme a plníme. Z tohto cesta sa dá urobiť aj bábovka alebo muffiny.

Pridal(a):
Silvia_deti
Bezlepkové Recepty Kde sa najete