<
pridané
18.9.2012 o 22:23

prečítané 3061x

piškótový koláč

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Ešte v nedávnej minulosti ( teda pred tým, ako my pred mesiacom zistili celiakiu) som si myslela, že viem variť a piecť. Teraz sa postupne aj vďaka Vám učím. Vydaril sa my však nový piškótový koláčik. Piškótové cesto aj normálne sa často drobí a druhý deň môže byť suché, preto som ho vylepšila teplým mliekom a toto vylepšenie je prospešné aj pre bezlepkovú piškótu.

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 210 g múka Promix PK
  • 180 g cukor ( kryštálový- krupica)
  • prášok do pečiva
  • 1/2 dcl teplé mlieko
  • ľubovolné ovocie
  • 2 sáčky želé Dr.Oetker

Postup:

Z bielok vyšlahať tuhý sneh, pridať cukor - znovu prešľahať, pridať žĺtka ( ja si ich vymiešam v pohári- aby neboli pevné a lepšie sa zamiešali do cesta) , zľahka zamiešať ( už nie šľahačom, len ručne) a zľahka zamiešať múku, v ktorej sme premiešali prášok do pečiva a pridať teplé mlieko. Vyliať na vymastený a múkou PK vysypaný plech. Piecť v elektrickej rúre vopred predhriatej na 200 st. asi 15 minút.
Na vychladnutý koláč dáme ľubovoľné ovocie (čerstvé, zavárané - ja som dala rozmrazené jahody a ribezle ) a poliala som to želé ( Dr.Oetker)- presne podľa návodu.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: DanielaBacíková

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete