<
pridané
20.9.2012 o 22:40

prečítané 2989x

Piškóta

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Posielam recept na fantastický zákusok pre tých, ktorí ešte nevyskúšali bezlepkovú múku PROMIX-PK :

Suroviny:

  • 120g Promix-PK
  • 120g práškového cukru
  • 4 vajcia.

Postup:

Žltka vymiešame s cukrom, pridame 1/2 vyšľahaného snehu, zamiešame Promix-PK a zľahka primiešame zvyšný sneh. Hmotu vylejeme do vymastenej a Promixom vysypanej formy a pečieme pri teplote 220°C približne 10 minút. Na obale múky je uvedený tento recept, ale doba pečenia nesúhlasí, uvedených 5-7 minut je málo, radšej priebežne kontroluj, závisí to aj od rúry. Vychladnuté cesto rozkroj ako tortu a napĺň akýmkoľvek krémom, môžeš pridať banány alebo ine ovocie, prikry druhou polovicou cesta. Vrch potri zvyškom krému a posyp mletými orechami alebo kokosom či mandľovými lupienkami podľa toho, čo sa hodí k ovociu. Je to veľmi rýchle a chutne, v chladničke vydrží aj dlhšie. Prajem dobrú chuť. Kata

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: kata

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete