<
pridané
30.5.2008 o 16:24

prečítané 2485x

Piškóta pre bezlepkovú diétu

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • 5 bielkov, 5 žĺtkov, štipku soli, prášok do pečiva, 1 PL studenej vody, 5 PL bezlepkovej múky Promix Uni, 5 PL kryštálového cukru

Postup:

Bielka, soľ a studenú vodu vyšľaháme mixérom (nie na pevný sneh), počas šľahania pridávame cukor - vyšľaháme penu. Potom pridávame žĺtka, prášok do pečiva a múku. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme ešte asi 10-15 minút. Hotovú piškótu môžeme využiť ľubovoľne: napríklad ju môžeme naplniť ovocím a šľahačkou a zrolovať. Skrátka každému podľa jeho chuti:)

Pridal(a):
Tinkusa
Bezlepkové Recepty Kde sa najete