- pridané
- 23.10.2007 o 09:55
prečítané 1794x
Pečené marhuľové knedličky
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina 30 Min
- Náročnosť
- ľahká
Tieto guľky nám ešte viac chutia, ako varené.
Sú proste iné:-)
Vždy ich robím z 1 kg tvarohu, pretože sa mi neoplatí \"babrať\" s malou dávkov. Ľúbime ich všetci. Keď by ste ich nezjedli, sú výborné aj tak, že kompletne hotové si ich dáte do umelej krabičky a dáte zamrznúť. Rozmrazujte ich voľne.
Suroviny:
- 1 kg tvarohu
- citrónovú kôru
- 2 vanilky Oetker
- štipka soli
- 100 g ryžovej múky
- 200 g Schär C, prípadne Promix - PK a UNI
- 100 g bzl. strúhanky
- 2 vajcia
- cukor
- maslo na poliatie
- cesto treba doslatiť podľa chuti, nemá byť príliš sladké
Postup:
Z tvarohu, citrónovej kôr, vanilky, soli, múky, strúhanky a vajca vypracujeme hladké cesto. Tvarujeme v ruke malé placky, do ktorých balíme ovocie (nakrájané marhule, čerešne,....). Takto uroberné guľky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Guľky ukladáme vedľa seba, ale neopierame ich o seba. Keď ich máme všetky hotové, pokropíme ich vodou, plech zakryjeme alobalom a vložíme ich do rúry. Pod alobalom sa trochu uparia. Pečieme ich pri 180 stupňoch asi tak 20 minút. Potom ich odkryjeme a necháme ich ešte piecť asi 30 minút, kým trochu nezhnednú.Upečené si ich preložíme buď do nejakého hrnca, prípadne do misy, kde ich popolievame rozpusteným maslom. Potom ich posypeme napr. cukrom s orechami, alebo makom, prípadne škoricovým cukrom.