<
pridané
5.7.2008 o 17:11

prečítané 2968x

Parížske rohlíky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Upečené rohlíky po chvíli stvrdnú, ale po ozdobení krémom a nechaní v chlade by mali zmäknúť.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 5 bielkov
  • 250 g mletých orechov (vlašských)
  • 400 g kryštálového cukru
  • bezlepková strúhanka
  • Krém:
  • 2 dcl mlieka
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g Hery
  • 120 g varovaj čokolády

Postup:

Bielky, mleté orechy a cukor dáme do hrnca a miešame na sporáku na miernom ohni, ale nevaríme, iba zahrejeme.
Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Do masy primiešame podľa potreby 2-3 hrste strúhanky.
Z cesta môžeme tvarovať rohlíčky aj ručne, ale po skúsenostiach je lepšie tieto rohlíčky piecť v silikónovej forme s tvarom rohlíkov, ktorú vymastíme masťou.
Pečieme pri 180°C doružova.

Krém: Mlieko a cukor dáme variť na niť, t.j. ak sa s masy medzi palcom a ukazovákom začne tvoriť akoby nitka z cukrového mlieka. Potom ešte do horúceho primiešame čokoládu a necháme vychladnúť, občas premiešame. Do vychadnutej masy postupne vmiešame Heru, najlepšie ručným mixérom na vysokých otáčkach.

Vychladnuté rohlíky ozdobíme krémom a polejeme čokoládou a dáme stuhnúť do chladu.

Pridal(a):
rajocka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete