- pridané
- 18.9.2012 o 22:09
prečítané 3184x
Parížska torta
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- náročná
Pridávam recept na výbornú tortu. Ja som si ju urobila v bezlaktózovej verzii.
Suroviny:
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla
- 5 vajec
- 50 g čokolády
- 60 g jemného kryšt. cukru
- 80 g ryžovej múky
- 70 g mletých orechov alebo liesk. orieškov
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- Plnka:
- 2 dl šľahačkovej smotany
- 30 g práškového cukru
- 100 g čokolády
- 1 vanilkový cukor
- 50 g masla
Postup:
Cukor vymiešame s maslom a žĺtkami, pridáme zmäknutú čokoládu a vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vymiešame sneh a pridáme k mase. Dáme upiecť v tortovej forme.
Smotanu, cukor, polámanú čokoládu a maslo uvaríme do husta. Po vychladnutí vyšľaháme do peny. Natrieme na vychladnutý korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
Nakoniec na vrch spravíme čokoládovú polevu.
Dobrú chuť.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: marta-ina