<
pridané
18.9.2012 o 22:09

prečítané 3184x

Parížska torta

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
náročná

Pridávam recept na výbornú tortu. Ja som si ju urobila v bezlaktózovej verzii.

Suroviny:

  • 50 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 5 vajec
  • 50 g čokolády
  • 60 g jemného kryšt. cukru
  • 80 g ryžovej múky
  • 70 g mletých orechov alebo liesk. orieškov
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 2 dl šľahačkovej smotany
  • 30 g práškového cukru
  • 100 g čokolády
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g masla

Postup:

Cukor vymiešame s maslom a žĺtkami, pridáme zmäknutú čokoládu a vymiešame do peny. Z bielkov a cukru vymiešame sneh a pridáme k mase. Dáme upiecť v tortovej forme.
Smotanu, cukor, polámanú čokoládu a maslo uvaríme do husta. Po vychladnutí vyšľaháme do peny. Natrieme na vychladnutý korpus a dáme stuhnúť do chladničky.
Nakoniec na vrch spravíme čokoládovú polevu.
Dobrú chuť.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: marta-ina

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete