<
pridané
8.12.2008 o 12:48

prečítané 5598x

Ovocný - kompótový hrnčekový koláč

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.

Suroviny:

  • 1 hrnček kryštal. cukru , 1 hrnček pohankovej múky , 1 hrnček univerzalnej bezlepkovej zmesi ( nie chlebovej) , 2 celé vajcia , 1.5 dcl oleja , 1.5 kávovej lyžičky sody bikarbony event 1 prašok do pečiva , 1 celý (7dcl) kompot i so šťavou

Postup:

Hrnček o objeme napr 2,5 dcl

Cukor, múky, vajcia, olej a prášok do pečiva ( event. sodu bikarbonu) zmiešame spolu a dokladne premiešame. Vznikne pomerne tuhá hmota, do nej nakoniec pridáme celý kompot spolu i s kompotovou šťavou a opať poriadne premiešame .Vznikne kašovité cesto, které vylejeme na vymastený bezlepkovou múkou vymastený plech. Pečieme cca 15 min pri 200 st C. Po upečení cesto potrieme lékvárom a polejeme čokoládovou polevou.

Do cesta možme pridat podľa ľubovole kúsky kandovaného ovocia , alebo kúsky čokolády , či orechy.

Koláč je chuťovo veľmi dobrý , nedrobí sa. Príprava i s pečením nezaberie viac ako 1 hodinu.

Pridal(a):
Majka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete