<
pridané
2.10.2012 o 09:31

prečítané 4125x

Ovocná torta

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
priemerná

diabetická + bezlepková ovocná torta

Suroviny:

  • 5 ks vajcia,
  • štipka soli
  • 50 g mandlovej múky,
  • 75 g bezlepkovej múky - Mix C,
  • 100 g fruktozy,
  • 1 PL oleja,
  • 2 PL vlažnej vody
  • džem
  • 2 smotany na šľahanie,
  • 2 malé biele jogurty /smotanové/,
  • 1 PL fruktozy vanilkovej
  • ovocie /v mojom prípade jahody, kiwi a broskyne/ ,
  • 1 tortové želé číre - Dr. Oetker
  • 250 ml vody alebo štavy z ovocia

Postup:

Vyšľaháme si do tuha sneh z 5 bielkov so štipkou soli.
V druhej nádobe vyšľaháme žltka s fruktozou, pridáme olej a vodu a postupne vmiešame múku a opatrne sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. pečieme na 200 stupnov, podla potreby. Keď cesto vychladne, rozrežieme ho na dve časti. Prvý korpus natrieme džemom a dáme polovicu plnky.
Plnka :
Smotany s jogurtom a fruktozou vymiešame do hustého krému.
Prikryjeme druhým plátom cesta a dáme zvyšok krému. Trošku plnky si necháme na ozdobu.
Plnkou natrieme aj boky torty do hladka. Na vrch poukladáme lubovolné ovocie a vylejeme želatinu. Želatinu urobíme podľa návodu na obale - 250 ml štavy alebo vody, ja som dala štavu z ovocia. Vlažnú želatinu vylejeme na ovocie a necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme zvyšnou plnkou.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete