<
pridané
10.11.2014 o 12:26

prečítané 3886x

Ovocná torta so želatinou

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
priemerná

Torta pre oslávenca

Suroviny:

  • Korpus
  • 4 vajcia,
  • 4 PL oleja,
  • 2PL kokosový cukor,
  • 1/2 PL zero cukor,
  • 2 PL sezamová muka,
  • 2 PL gaštanová múka,
  • 1/2 PDP.
  • Plnka
  • 350 g biely jogurt
  • 500 g tvaroh odtučnený,
  • 250 g kyslá smotana,
  • 1 PL černicový dzem,
  • trošku zera.

Postup:

Korpus : Vyšlahať bielka do tuha, pridať cukor, potom žltka, olej a potom vmiešať preosiatu múku zmiešanú s PDP. upiecť na papieri na pečenie na 200 stupnov. Takéto piškoty som si upiekla 2 ks. nechcela som naraz z 8 vajec, bála som sa , že mi to nepojde pekne prekrojiť.
Plnka : Všetko spolu zmiešať . Zmiešať cca 1,5 balíčka želatinového sužovaču za studena DR. Oetker a 1,5 dcl vlažnej vody. Vymiešať metličkou a postupne pridať plnku a poriadne zmiešať. Ony píšu na sáčku , že metličkou, ale ja som miešala na 1. stupni s mixerom.
Ukladala som korpus natretý dzemom, na to som naliala plnku, potom druhý korpus natretý dzemom , na to tenká vrstva plnky. Mrazené ovocie som ohriala na panvice s trochou kokosového cukru a cca 1/2 PL gaštanovej múky. nechala som vychladnúť a nasypala na plnku. Potom som si pripravila čučoriedkovú želatinu podla návodu. 0,5l horúcej vody a želatinu v prášku a 3 ks stévie. rozmiešať, nevariť a ked trochu vychladne, naliat na ovocie a nechať stuhnúť.

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete