<
pridané
25.9.2012 o 22:09

prečítané 5200x

Ovocná bublanina

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Ovocná bublanina

Suroviny:

  • 200 g práškového cukru
  • 6 vajec
  • 180 g tuku ( HERA , HELIA )
  • 200 g bezlepkovej múky ( 100 g PROMIX-UNI a 100 g PROMIX-PK )
  • 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva ( alebo kávová lyžička sódy bikarbóny) sezónne ovocie

Postup:

V nádobe vymiešame ručným šľahačom žĺtky , cukor a tuk. Pridáme múku , v ktorej je kypriaci prášok ( prípadne sóda bikarbóna) a nakoniec ľahko vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Na vymastený plech vylejeme cesto , na ktoré poukladáme vykôstkované ovocie : čerešne, ríbezle , jahody. V zime použijeme 1 fľašu zaváraniny. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 160 až 180 °C asi 35 až 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete