<
pridané
12.4.2008 o 14:54

prečítané 2227x

Orieškovo-kávová torta

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 6 vajec, 1 vanil.cukor, 220g prášk. cukru, 200g mletých orechov, 40g solamylu, 1 PL kakaa, štipka mlet. škorice
  • Na plnku:
  • 1/2 litra mlieka, 100g cukru, 3 zarovnané KL instant.kávy, 50g Zlatého klasu, 250g masla
  • Na ozdobu:
  • mleté orechy, kakao, šľahačku - podľa chuti

Postup:

Na cesto vyšľaháme bielky s vanilk. cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme prášk. cukor,vyšľaháme, nakoniec žĺtky po jednom. Orechy, solamyl,kakao a škoricu premiešame a opatrne vmiešame do vyšľahanej peny.
Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy ( 180- 200st.)

Na plnku uvaríme puding z uvedeného množstva mlieka, cukru,kávy a zl.klasu.
Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom do peny.

Vychladnuté korpusy rozrežeme každý na polovicu, pláty natrieme asi 2/3 plnky, zvyšnou plnkou natrieme boky a vrch torty. Na boky nanesieme mleté orechy a dozdobíme.

Necháme stuhnúť v chladničke.

Pridal(a):
evica39
Bezlepkové Recepty Kde sa najete