<
pridané
17.9.2012 o 21:59

prečítané 2049x

opita babovka

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
ľahká

vcera sa mi podarila fantasticka babovka. original je pre lepkacov, ja som iba nahradila muku a bola fakt ako basen.
tu je recept

Suroviny:

  • 4zltka+
  • 200g kr.cukru+
  • 200g masla[Hera a pod] - vymiesat
  • + kora z 1/2 citrona
  • + 125 ml vajecneho konaku
  • 4 bielky vyslahat
  • zmiesat v miske 250g Promix Uni + 1/2 balika kypr.prasku Dr.Oetker + 80g sekanej cokolady a 20g hrozienok

Postup:

opatrne zmiesat vsetko spolu - dat piect do babovkovej formy [vymaslovanej a vysypanej]
pecie sa to dost dlho, asi 1hod az hod a pol. podla typu rury na 175 stupnov [treba sledovat]

poloteple vyklopit a poliat polevou:
1 bielok + praskovy cukor - vymiesat na polotekutu pastu + 1 cajova lyzicka citr.stavy a 1 cajova lyzicka vajecneho konaku

dufam, ze si pochutite tak, ako my.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: azalka

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete