<
pridané
18.1.2008 o 14:54

prečítané 3291x

Odpaľované venčeky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • 3 dl vody, 9 lyžíc oleja, 200 g promix-uni,6 vajec, štipka soli
  • Plnka: 400 ml mlieka, 200 g masla, 1 sáčok vanilkového pudingu Dr. Oetker, 5 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor

Postup:

Na platňu dajte ohrievať vodu s olejom. Až to začne vrieť pridajte za stáleho miešania múku a soľ a uvarte hustú kašu. Odstavte z platne a do vlažného postupne pridávajte 6 celých vajec. Hmotu striekajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 220 stupňov asi 20 minút. Hotové upečené venčeky prerežte a naplňte krémom. Povrch môžete poliať citrónovou alebo čokoládovou polevou.

Plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Potom vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a pustupne do tohto pridávame vychladnutý puding.

Pridal(a):
Jana
Bezlepkové Recepty Kde sa najete