<
pridané
6.4.2008 o 14:45

prečítané 2209x

Nepravý krémeš

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Suroviny:

  • Piškóta/môže byť aj obyčajná z múky/
  • 200g práškového cukru
  • 100g zemiakového škrobu/Amylon, Solamyl/
  • 1 kypriaci prášok
  • 5 vajec
  • 3 zlaté klasy/Dr.Oetker/
  • 2 šľahačky v prášku/Dr.Oetker/
  • 1,3 dcl mlieka
  • stužovač do šľahačky
  • 150g masla
  • 200g práškového cukru

Postup:

Žĺtky vymiešame s 2/3 práškového cukru a pridáme sneh vyšlahaný z bielkov, do ktorého sme vmiešali zvyšok práš. cukru a zemiakový škrob zmiešaný s kypr.práškom. Vylejeme na plech/40x35cm/ vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200st.
Z 1l mieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Cukor vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladený puding.
Z 300ml mlieka, šľahačky a stužovaču si pripravíme šľahačku podľa návodu.
Po upečení piškótu necháme vychladnúť a natrieme na ňu plnku a na ňu dáme šľahačku. Posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete