- pridané
- 6.4.2008 o 14:45
prečítané 2209x
Nepravý krémeš
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina 30 Min
- Náročnosť
- veľmi ľahká
Suroviny:
- Piškóta/môže byť aj obyčajná z múky/
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakového škrobu/Amylon, Solamyl/
- 1 kypriaci prášok
- 5 vajec
- 3 zlaté klasy/Dr.Oetker/
- 2 šľahačky v prášku/Dr.Oetker/
- 1,3 dcl mlieka
- stužovač do šľahačky
- 150g masla
- 200g práškového cukru
Postup:
Žĺtky vymiešame s 2/3 práškového cukru a pridáme sneh vyšlahaný z bielkov, do ktorého sme vmiešali zvyšok práš. cukru a zemiakový škrob zmiešaný s kypr.práškom. Vylejeme na plech/40x35cm/ vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200st.
Z 1l mieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Cukor vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladený puding.
Z 300ml mlieka, šľahačky a stužovaču si pripravíme šľahačku podľa návodu.
Po upečení piškótu necháme vychladnúť a natrieme na ňu plnku a na ňu dáme šľahačku. Posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou.