<
pridané
31.1.2008 o 18:24

prečítané 4713x

Nepečené orechové úliky

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
priemerná

Suroviny:

  • cesto - 200 g vlašských orechov, 200 g ml. cukru, 2 bielka plnka - 120 g masla, 50 g ml. cukru, 2 žĺtka k tomu - okrúhle blp piškóty, 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku Cera, ml. cukor na vysypanie formičiek

Postup:

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh (asi 10 min). Orechy rozmixujeme na múčku. Spojíme a vypracujeme cesto. Formičky vysypeme ml. cukrom a natlačíme do nich orechové cesto. V strede vyhĺbime rúčkou varechy jamku. Odložíme asi na 5-10 minút do chladničky. Cesto opatrne vyklopíme. Otvor vyplníme plnkou a priložíme okrúhlu piškótu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a vymiešame. Úliky polejeme čokoládovou polevou. Plnka - Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom (asi 10 min) a za občasného miešania ich necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny. Postupne po troche pridávame žĺtkovú hmotu. Dobre premiešame.

Pridal(a):
gasi
Bezlepkové Recepty Kde sa najete