<
pridané
15.5.2013 o 23:14

prečítané 8412x

Muffiny - vlacne, trvacne a nedrobive

Čas prípravy
1 Hodina 30 Min
Náročnosť
ľahká

Chutné vláčne, trvácne a hlavne nedrobivé muffiny

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g bezlepkovej múky na pečenie (napr. Shar Mix C)
  • 100 g nadrobno posekaných vlašských orechov (môže byť aj viac, podľa chuti)
  • 1 dc oleja
  • 1 dc vlažnej vody
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • hrozienka, čokoláda, alebo ovocie podľa chuti

Postup:

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pomaly a striedavo pridávame olej a vodu. Zapracujeme múku s kypriacim práškom a dobre vymiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme orechy a zamiešame. Nakoniec opatrne zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov a vanilkového cukru.
Do hotového cesta môžeme zapracovať rôzne ovocie, čokoládu, hrozienka a pod podľa vlastnej chuti.
Plníme do košíčkov na muffiny a pečieme v rúre cca 15-20 min, kým nie sú zlatisté a cesto sa neprichytáva na špáradlo.
Dorbú chuť :)

Pridal(a):
Janulka79
Bezlepkové Recepty Kde sa najete