<
pridané
28.11.2008 o 08:34

prečítané 3136x

Mrkvovo-orechová torta

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Mne sa nechcelo varit ten džem a ani čokoládová poleva. Tortu som po vychladnutí opartne prekrojila cez stred, potrela džemom a spojila. Bola výborná aj tak.

Suroviny:

  • 250 g karotky
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 25 g maizeny
  • trochu mletej škorice a strúhaného muškátového orecha
  • marhuľový džem
  • podľa potreby maslo na vymastenie, čokoládovú polevu

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupnov. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Žĺtky vymiešame so 100 g práš. cukru a s rumom do penista. Vareškou vmiešame maizenu, mletú škoricu a muškátový oriešok, nastúhanú mrkvu a mleté orechy. Z bielkov šľaháme sneh, postupne prisypeme 100g práš. cukru a dotha vyšľaháme. Sneh po častiach zľahka vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy s pružným okrajom, vložíme do rúry a pečieme cca 35 minút. Džem dáme do malého hrnčeka, pridáme 2-3 polievkové lyžice vody a na minime nacháme za stáleho miešania prevrieť. Potrieme vychladnutú tortu a necháme zaschnúť. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne nou polejeme tortu.

Pridal(a):
Jaja
Bezlepkové Recepty Kde sa najete