- pridané
- 28.11.2008 o 08:34
prečítané 3136x
Mrkvovo-orechová torta
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- priemerná
Mne sa nechcelo varit ten džem a ani čokoládová poleva. Tortu som po vychladnutí opartne prekrojila cez stred, potrela džemom a spojila. Bola výborná aj tak.
Suroviny:
- 250 g karotky
- 250 g mletých vlašských orechov
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice rumu
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 25 g maizeny
- trochu mletej škorice a strúhaného muškátového orecha
- marhuľový džem
- podľa potreby maslo na vymastenie, čokoládovú polevu
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupnov. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Žĺtky vymiešame so 100 g práš. cukru a s rumom do penista. Vareškou vmiešame maizenu, mletú škoricu a muškátový oriešok, nastúhanú mrkvu a mleté orechy. Z bielkov šľaháme sneh, postupne prisypeme 100g práš. cukru a dotha vyšľaháme. Sneh po častiach zľahka vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do vymastenej tortovej formy s pružným okrajom, vložíme do rúry a pečieme cca 35 minút. Džem dáme do malého hrnčeka, pridáme 2-3 polievkové lyžice vody a na minime nacháme za stáleho miešania prevrieť. Potrieme vychladnutú tortu a necháme zaschnúť. Čokoládovú polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne nou polejeme tortu.