- pridané
- 24.2.2013 o 13:10
prečítané 2958x
Mramorový koláč
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- priemerná
Vzhľadovo veľmi pekný a chutný koláč. Nie je ani suchý ani mokrý, niečo medzi.
Suroviny:
- 200 g múky Mix B
- 100 g masla
- 1 vajce
- 2-3 PL studenej vody
- Plnka:
- 500 g mäkký tvaroh
- 250 g kyslá smotana
- 2x vanilkový cukor
- 2-3 PL cukor
- 3 vajcia
- 100 g horkej čokolády 50-60 %
Postup:
Múku, maslo, vajce zmiešame a vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme trochu studenej vody. Hotové dáme odpočítať do chladničky asi 30 min. Čokoládu rozpustíme nad parou. Cesto prstami roztlačíme do koláčovej formy, dno popicháme vidličkou a dáme na 10 min. na 180 C predpiecť. Tvaroh zmiešame so smotanou a postupne pridávame vajcia, cukor, vanilkový cukor. Šľaháme opatrne, lebo nápln je riedka. Rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme vychladnutú čokoládu a 2-3 PL mlieka, aby obe náplne boli rovnako husté. Predpečený korpus vyberieme z rúry, tú stiahneme na 160 C a začneme plniť. Do stredu cesta dáme 2 PL bieleho tvarohu a na ne 2 PL tmavého. TZakto opakujeme, kým minime všetok tvaroh. Jednotlivé vrstvy sa pekne roztečú po celej ploche koláča. Koláč vložíme do rúry a pečieme asi 35-40 min. Necháme vychladnúť a porcujeme.