<
pridané
5.7.2008 o 16:47

prečítané 5327x

Mini veterníky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
náročná

Mini veterníky

Suroviny:

  • Cesto:
  • 125 ml vody
  • 125 ml mlieka
  • soľ
  • 50 g masla
  • 150 g múky Promix PK
  • 4 vajíčka
  • Krém:
  • 2 práškové šľahačky bez cukru
  • 6 lyžíc kryštálového cukru

Postup:

V hrnci ohrejeme osolenú vodu, pridáme maslo a ohrievame pokiaľ sa nerozpustí. Vodu nevaríme ani neodparujeme.
Do horúcej vody naraz prisypeme múku a dôkladne miešame, až kým sa nevytvorí kompaktný cestový bochník. Ten potom odpaľujeme zo všetkých strán cca 2 minúty.
Odstavíme z ohňa a po jednom zatrepeme vždy jedno vajce, najlepšie ručným mixérom. Ďalšie vajce pridáme vtedy, ak je to predchádzajúce dobre zapracované. Nakoniec by sme mali malť polotuhé lesklé cesto.
Cestom naplníme cukrárenské vrecko, najlepšie plátené alebo z pevnejšieho materiálu, s hviezdicovou trubičkou a na plech striekame menšie kruhy s priemerom cca 5 cm. Medzi jednotlivými kúskami necháme odstupy.
Pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri 200°C podľa veľkosti 10-30 minút. Rúra sa aspoň počas prvých 10 minútach pečenie nesmie otvárať aby nám veterníčky nespľasli.

Krém: Cukor upálime, keď je hnedý, zalejeme mliekom a necháme rozpustiť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Pridáme šľahačky a vyšľaháme.

Upečené veterníky rozkrojíme na polovicu a každý pomocou cukrárenského vrecka naplníme karamelovou šľahačkou.

Pridal(a):
rajocka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete