<
pridané
10.11.2014 o 12:21

prečítané 1953x

Marokánky

Čas prípravy
45 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Jednoduché a chutné

Suroviny:

  • 250 ml smotany na varenie
  • 3 PL gaštanovej múky
  • 3 tbl. Stévie
  • 50 g masla
  • 200 g orechy, mandle, lieskovce, sušené brusnice, kandizovaná kôra, lanové, slnečnicové a sezamové semienka

Postup:

Zo smotany, stévie a gaštanovej múky uvaríme hustú kašu, odstavíme a pridáme maslo, dobre ho do kaše vmiešame. Necháme mierne vychladnúť a prisypeme zmes ovocia, orechov a semienok.
Dobre premiešame a malou lyžičkou kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie malé kôpky. Vidličkou roztlačíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca na 10 minút. Nedávať blízko seba, trošku sa ešte rozlejú, aby sa nezlepili. Nechať dobre vychladnúť , až potom odkladať z plechu. Horúce by sa rozpadávali. Vychladnuté potrieť z jednej strany čokoládou. My sme nenatierali, nechali sme si zdravšiu verziu

Pridal(a):
DanaDianka
Bezlepkové Recepty Kde sa najete