<
pridané
12.2.2010 o 17:01

prečítané 5653x

Mandľová torta (bez múky)

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
ľahká

Suroviny:

  • (na tortovú formu s priemerom 28cm)
  • 6 vajec
  • 250g práškového cukru
  • 250g mletých mandlí
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžicu nastrúhanej citrónovej kôry
  • na špičku noža škorice
  • práškový cukor/čokoládu/mandľové lupienky na ozdobu

Postup:

Žĺtky a bielka oddelíme, žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny a potom pridáme vanilkový cukor, škoricu a citrónovú kôru. Mandle zmiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame do žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta.

Cesto naplníme do formy vyloženej papierom (okraje namastíme)a pečieme pri 175 stupňoch asi 40 min.

Pred pečením môžeme tortu posypať mandľovými lupienkami.

Upečenú tortu posypeme práškovým cukrom, alebo ozdobíme čokoládou, mandľami...

Pridal(a):
Systém
Bezlepkové Recepty Kde sa najete