<
pridané
6.4.2008 o 14:39

prečítané 2981x

Makovník

Čas prípravy
2 Hodiny
Náročnosť
veľmi ľahká

makovník

Suroviny:

  • 250g múky Promix Uni(ale je jedno aká múky)
  • 125g rastlinného tuku alebo masla
  • 1 kocka droždia
  • 2 vajcia
  • 80g práškového cukru
  • 0,5dcl mlieka
  • Maková plnka:
  • 200g mletého maku
  • 100g práškového cukru
  • 1dcl mlieka

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. V miske zmiešame múku, rozpustený tuk/maslo/, práškový cukor 1 vajce a 1 bielok a vykysnutý kvások.Vymiešame na vláčne cesto/musí sa lepiť/ a necháme vykysnúť.Po vykysnutí si pomúčime dosku a rozdelíme cesto na dve polovice a vyvaľkáme asi na 1 cm. Potom navrch natrieme makovú plnku a zvinieme do závinu. Dáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme asi pri teplote 200 st, 15-25 minút.
Plnku si pripravíme tak, že vriacim mliekom sparíme mak a pridáme cukor.Necháme vychladnúť.

Pridal(a):
lucika
Bezlepkové Recepty Kde sa najete