<
pridané
5.1.2016 o 18:59

prečítané 4473x

Makové rohlíčky

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

Výborné a jednoduché makové rohlíčky, na desiatu či olovrant. Recept mám z internetu, ale zmenila som klasickú múku za bezlepkovú. Plnku som do receptu napísala tak ako bolo v pôvodnom, ja som ale nedávala hrozienka, ale pomleté orechy, aj trošku kokosu. Viac-menej od oka.

Suroviny:

  • CESTO
  • 450 g múka Schär Mix B
  • 1/2 lyžičky soli
  • 50 g práškový cukor
  • 180 g masla
  • 1 ks žĺtko
  • 25 g čerstvé droždie
  • 130 ml mlieko
  • 2 ks vajcia na potretie
  • PLNKA:
  • 100 g kryštálový cukor
  • 40 g hrozienka
  • 200 ml mlieko
  • 250 g mletý mak
  • 30 g strúanka
  • citronová kôra

Postup:

Múku si preosejeme s prášovým cukrom na pracovnej doske, pridáme soľ, nastrúhame maslo a všetko spolu zmiešame. Pridáme žltko a pomaly pridávame mlieko, v ktorom sme rozpustili droždie. Nie je potrebné pripraviť kvások, stačí keď sa tam droždie rozpustí.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky asi na pol hodiny. Následne cesto rozdelíme na 24 rovnakých kúskov a rozválkame každý kúsok na tenký plát. Na kraj dáme plnku a zrolujeme. Kraje stočíme k spodnej časti rohlíčka a uložíme ich na papier na pečenie na plech. Takto uložené rohlíčky potrieme z každej stany rozšľahaným žĺtkom a počkáme, pokiaľ žltok zaschne. Následne ich potrieme bielkom a opäť počkáme, kým zaschne. Potom rohlíčky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 C asi 10-15 min, kým nemajú ružovú farbu. Po vybratí ich môžme posypať práškovým cukrom. Sú výborné aj na druhý den.

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete