<
pridané
18.5.2014 o 20:23

prečítané 8188x

Maková torta

Čas prípravy
30 Min
Náročnosť
veľmi ľahká

Veľmi jednoduchá, rýchla a bohatá na vápnik :-)

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 75 g mletého maku
  • 25 g mletých mandlí
  • 2 PL medu, príp. agávového sirupu
  • 2 PL kefíru (príp. vody)
  • čokoládová poleva

Postup:

4 žĺtky vyšľaháme s 2 lyžicami medu, príp. agáve sirupu, primiešame 75 g mletého maku, 25 g mletých mandlí a 2 PL kefíru. Napokon zľahka primiešame sneh z bielkov a dáme upiecť pri teplote cca 160°C. Vychladnutý korpus ozdobíme podľa chuti džemom, čokoládovou alebo citrónovou polevou, prípadne šľahačkou.

Pridal(a):
sykorkas
Bezlepkové Recepty Kde sa najete