<
pridané
20.9.2012 o 21:06

prečítané 3466x

Maková štrudla s jablkami

Čas prípravy
1 Hodina
Náročnosť
priemerná

V časopise Dieťa / ja mám pár číslel z rokov 2001-2004/ som našla recepty pre bezlepkovú dietu a myslím, že sú veľmi dobré aj pre dospelých. Mňa potešili vafle, zeleninové fašírky, knedla a tiež recept na štrúdlu, ktorý uvádzam:

Suroviny:

  • 250g PromixUni
  • 1KL guarovej gumy
  • 1 PL prášk.cukru
  • 1 celé vajce
  • 1 KL soli
  • 125 g tuku
  • 3/4 dl kyslej smotany/príp. bieleho jogurtu/
  • hrozienka
  • 1 bal. škoric. cukru
  • 1 bal. vanilk. cukru
  • 200 g zomletého maku príp. orechov
  • 500 g jablk.

Postup:

Z múky, guarovej gumy, cukru, vajca, smotany, tuku vypracujeme v nádobe tuhé cesto a necháme ho 1 deň odstáť v chlade.Rozdelíme na 2 časti a kažkú vyvaľkáme. Potrieme roztopeným tukom, posypeme makom zmiešaným s cukrom, na to dáme jablká a hrozienka. Posypeme vanilk. a škoric. cukrom, na to znovu mak a štrúdlu zvinieme / pomocou papiera na pečenie/. Potrieme rozšl. vajcom a upečieme.
Inak sú tam vačšinou recepty na koláče, alebo zákusky, ak by ste mali záujem napíšem aj iné... Nataša

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Nataa

Pridal(a):
zuzanab
Bezlepkové Recepty Kde sa najete