- pridané
- 17.9.2012 o 21:45
prečítané 7531x
Mäkký perníkový koláč
- BEZ LEPKU
- Čas prípravy
- 1 Hodina
- Náročnosť
- ľahká
Mäkký perníkový koláč
Suroviny:
- 2 hrnčeky múky Jizerky (cca 300 g)
- 1 hrnček cukru (možte pridat aj vanilkový cukor)
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 celé vajcia
- 3/4 hrnčeka vlažného mlieka
- 3 polievkové lyžice medu
- 1 hrnček oleja
- 2 polievkové lyžice kakaa
- podľa chuti orechy, hrozienka, kandizované ovocie
- džem a čokoláda na poliatie
Postup:
Najprv si ohrejeme mlieko a dáme do neho rozpustit med, v mise vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom pridáme mlieko s rozpusteným medom.
V ďalšej mise si nachystáme suchú zmes - múka + prášok do perníka + kakao. Obe zmesi spojíme a podľa chuti pridáme orechy, hrozienka, kandizované ovocie.
Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme v rúre na 170 stupňov cca 25 minút. Po vybratí z rúry koláč potrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládou.
Naozaj výborný koláčik s jednoduchou prípravou.
Dobrú chuť
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Sisa98